top of page

Yogatherapie voor kinderen met een beperking

Deze vorm van yoga is uitermate geschikt voor kinderen met bijvoorbeeld: 

  • angst/depressie/post-traumatische stress

  • verminderd zelfvertrouwen/gepest worden

  • cerebrale parese

  • syndroom van Down

  • ADHD

  • autisme

  • leerproblemen/dyslexie/hoogbegaafdheid

  • visuele en/of auditieve beperking

  • rolstoelgebruikers

Twijfelt u of yogatherapie voor uw kind geschikt is? Waarschijnlijk is dit het wel!

Neem gerust contact op dan bespreken we de mogelijkheden. 

Yogatherapie wordt gegeven in mijn yogaruimte in Abbekerk of kan thuis of op locatie gegeven worden. 

Mantra's chanten

Een mantra is een klank, een woord of zin(nen). Een krachtige spreuk om te herhalen. Ik nodig de kinderen uit om een mantra in het Sanskrit (bijvoorbeeld Ohm Shanti) na te zingen. Hiermee oefenen we om te praten, contact te maken  en ook ritme en melodie. Door op verschillende melodieën andere klapbewegingen te maken verbetert de motoriek, het geheugen en de focus en synchroniseert de oog- handbeweging. Mantra's hebben een kalmerende werking op het zenuwstelsel en verminderen angst.

Netra Vyayamam

Oefeningen waarbij alle spieren van de ogen getraind worden. Om het focussen met de ogen te stimuleren. Dit is belangrijk voor o.a. stabiliteit en het sensorisch 'aanwezig' zijn.

Asana's

Asana betekent houding, het verblijven in een houding en je plaats innemen. Er bestaan liggende, zittende en staande asana's. Vrijwel alle asana's kunnen aangepast worden aan de mogelijkheden van een kind. 

Pranayama

Oefeningen met prana-levensenergie. Hierbij gebruiken we de adem. Allereerst bewust worden van de adem. Waar voel ik de adem, waar hoor ik de adem. Oefeningen om de adem ruimte te geven. Een rustige adem diep in de buik en het bekken, geeft het zenuwstelsel rust. 

Meditatie

Yoga Nidra

Yoga Nidra brengt je in een bewustzijnstoestand tussen slaap en waak in. Daar waar diepe bewuste ontspanning het zelf helend vermogen van het lichaam ruimte geeft. 

Wat onze klanten vinden

Irene, moeder van Sophie

"Anne ziet Sophie als Sophie. Elke week gaat Sophie met plezier naar de yogatherapie. Na een aantal weken zagen wij meer rust en zelfbewustzijn ontstaan bij Sophie. Ook het slapen gaat een stuk beter!

bottom of page